tirsdag den 9. november 2010

Tirsdags Top 10: Kendiskvalifikationer

Jeg læser i øjeblikket en bog med titlen I sandhedens tjeneste. Den er skrevet af den tidligere Se & Hør-jounalist Peer Kaae. Det er en velskrevet og underholdende og indimellem faktisk ganske varm skildring af de mennesker han mødte i sin tid på Se & Hør. Kaae begyndte på bladet i slutningen af 1980'erne, hvor kendisser primært var kongelige, skuespiller, grandprix-stjerner og ansatte på Danmarks Radio... Jeg er ikke helt færdig med bogen, men ser frem til at læse om, hvad Kaae mener om nutidens kendisser; begrebet er i hvert fald blevet meget udvidet med årene. Hermed nogle bud på hvilke kvalifikationer og egenskaber, der skal til for at blive kendt i 2010

1) Royal
De kongelige har særdeles meget til fælles med nutidens realitystjerner. De er kendte for at være kendte, og de skal konstant spille rollen sig som selv. Forskellen er blot, at de royale ikke selv har valgt deres skæbne, det burde de måske have lov til...

2) Skuespiller
Jeg forestiller mig, at dette folkefærd tilhører kendissernes åndslige aristokrati. De har således som oftest en reel uddannelse og tilmed en form for talent.

3) Ansat på tv eller radio
Også her har en del en reel, brugbar uddannelse fx som journalist. Dog lyder en del radioværter, som om de får penge for hvor mange ord, de kan nå at lukke ud. At deres omgang med det danske sprog er lemfældigt, og at de intet har på hjertet er kun en fordel.

4) Kriminel
Kræver for så vidt ingen uddannelsesmæssig baggrund, men et vist grad af mod. I nogle dele af branchen er våbenkendskab vigtigt, i andre dele er det en fordel at kunne imitere andres underskrifter. Har man været tilstrækkelig kriminel er der mulighed for at der kan blive skrevet biografier om en. Der er også rigelig mulighed for mediedækning fra både den serøse og kulørte del af pressen. Medvirken i realityshows vil utvivlsomt blive en kommende beskæftigelsesmulighed.

5) Danser
Kræver talent og en form for uddannelse. Der er i første omgang mulighed for at medvirke i Vild med Dans, og herefter er alle døre åbne.

6) Stripper
Kræver talent og et godt udseende. Og glem ikke at et af de første store reality-tv programmer på dansk tv var Stripperkongens piger!

7) Fotomodelaspirant
Kræver et fornufigt udseende og at man er ung. Der er mulighed for at deltage i diverse modelkonkurrencer på tv, og kan man lide at gå i badetøj og har man tilmed flair for intriger er deltagelse i selveste Paradise Hotel også en mulighed.

8) Single
Kræver jo for så vidt ikke andet end, at man er single og kan leve med at gå på date med et kamerahold i hælene. At være single giver mulighed for at deltage i diverse dating-programmer, hvoraf Singleliv, er en klassiker i min verden.

9) Sexolog
Kræver en form for uddannelse og at man kan lide at tale direkte om kønslivet (det er ikke noget for denne signatur...). Der er mulighed for at blive brevkasseredaktør og ekspert i tv's bedste sendetid.

10) Ung mor
Kræver at man er ung, fertil og har dyrket sex minimum én gang. God mulighed for at være hovedperson i en stribe afsnit af De unge mødre. Og så kan man komme i Se & Hør, eller Ude og Hjemme, hvis der ikke er så meget spræld i en.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ha ha ha ha.

Super blog! :O)

*Gad vide hvor jeg passer ind*

Jens Keis Kristensen sagde ...

Sikkert flere forskellige steder... Og tak for de pæne ord.