fredag den 30. januar 2015

Studenterbrødstest - 2860 Søborg

I efteråret 2011 lavede jeg med meget kyndig bistand fra min skønne hustru, T, en omfangsrig studenterbrødstest, som kan læses her. Og da jeg her i januar 2015 er i gang med en Facebook-udfordring, som går ud på at spise 100 kager på én måned, er det på sin plads med en lille fortsættelse, hvor T igen har stillet sin ekspertise til rådighed . Pga. travlhed på job, er testen dog begrænset til, hvad jeg lige nåede at købe på vej hjem fra arbejde i dag.


Vi begynder hos SuperBest på Søborg Hovedgade hvor dette brød blev købt for den beskedne sum af 7 kr. Den venlige ekspedient i bagerudsalget kunne oplyse, at butikken, så vidt hun vidste, fik deres brød fra Bager Krumme (!) i Ishøj.
Udseende: Brødet har, hvad vi kendere vil kalde "en god højde" ikke så højt at det ikke er til at gabe over, men heller ikke for fladt. Glasurlaget er brunt, og det er drysset med flerfarvet krymmel. T er sikker på, at glasuren var for våd, da der kom krymmel, hvilket ikke gør noget godt for brødets æstetik. Selve brødmassen er forholdsvis lys. Over bunden er der et synligt lag hindbærmarmelade.
Konsistens: Selve brødmassen er lidt for klæg og bunden er alt for blød.
Smag: Brødet smager på ingen måde dårligt, men mangler karakter. Marmeladen fornemmes fint.
Et enigt dommerpanel giver karakteren 2,5 på en skala fra 0-5.


 
I Kvickly på Buddingevej blev dette brød købt for en rund 10'er.
Udseende: Der er tale om et ganske højt brød, som det dog er muligt at bide over. Det har et tykt lag hvid glasur med et flerfarvet krymmellag. Brødmassen er en nuance mørkere en Superbests.  Bunden er forholdsvis tyk og med et synligt lag hindbærmarmelade.
Konsistens: Lidt mindre klæg end Superbests men på ingen måde tør. Bunden er meget sprød, hvilket begge dommere mener fungerer særdeles godt.
Smag: Udover at bunden er sprød er den også velsmagende, og marmeladen har en god smag. T lokaliserer hele stykker nødder i brødmassen, hvilket hun ikke synes fungerer.
Jens giver 4, mens T giver 3,5.



Ingen kommentarer: