lørdag den 22. december 2012

Jul i Nordvest

Selv om næsten al sneen er smeltet og der ikke hænger guirlander over Frederiksborgvej, ved man bare at det er blevet jul i Nordvest, når Hus Forbi-sælgeren foran Super Best er iført nissehue og når der er sat småkager frem til stamkunderne inde på Viggo's Vinstue.

mandag den 17. december 2012

En rigtig, homoseksuel, mand

Jeg håber at kommateringen i ovenstående ikke skaber forvirring. For pointen er at skrive en lille hyldest til den amerikanske sanger John Grant, som er aktuel med en ny sang og som for et par år siden udgav et, i mine ører, helt sublimt album med titlen Queen of Denmark. Det er et album der kredser om Grants liv som homoseksuel, hvor han vredt, følsomt, modigt med så sandelig også humoristisk fortæller om den skam, som omgivelserne (vist ikke mindst den nærmeste familie) anser homoseksualitet for at være, men et album der også rummer en række meget fine klassiske kærlighedssange. Og med en musikalsk ledsagelse der har gode rødder i 1970'er singer/songwriter-ting, softrock og indimellem også lyder inspireret af Beatles mere pjattede sager som fx. Lady Madonna. Jeg var så snydeheldig at opleve John Grant live (som det hedder) i DR Byen og han er en totalt nononsens fyr, så vidt jeg husker klædt i et par slidte jeans og en blazer og med et par velvalgte ord som ledsagelse til sïne sange. Altså meget langt fra det flamboyante udtryk, der ellers er sådan den homoskesueller popstjerne typisk fremtræder. Og endnu længere væk fra den overdrevent forfængelige, krukkede, skabede hyperæstetiske homoseksuelle mand (jeg behøver vist ikke nævne navne...), som vi bombaderes med i diverse realityprogrammer. Grant inkarnerer derimod værdier som mod, følsomhed og intelligens, som en hver mand gerne vil besidde. Tag selv en lytter HER.

onsdag den 12. december 2012

Musikåret 2012

Årets udenlandske album: Kate Bush: 50 Words For Snow i hård konkurrrence med Saint Etienne: Words And Music by Saint Etienne
Årets danske album: Nikolaj Nørlund: Alt sammen, lige nu
Årets koncert: Baby Woodrose på Loppen

Har på fornemmelsen at jeg også kunne blive glad for Frank Oceans Channel Orange, så den ligger forhåbentlig under juletræet...

onsdag den 5. december 2012

Terapi

Sneen daler stille fra en helgrå himmel. Inde i mit hoved hvirvler tankerne rundt i mønstre, de har lavet helt uden hjælp fra mig.
I tusmørket går jeg en tur i nabolaget. Ovre på Mågevej falder jeg i staver over en gammel ejendom, nyder den gedigne arkitektur. Jeg bliver kaldt tilbage til virkeligheden af en højlydt bøvsen fra en mand, der går nogle skridt bag mig og som sikkert også har sit at se til.