fredag den 31. december 2010

Håb for 2011

Mere Lykke
Mindre Løkke

søndag den 26. december 2010

Julefrokostfrustrationer

"Det kan vel ikke være så svært at tage nogle rejer ud og hælde dem op i en skål."
Nydelig, hundeluftende mobiltelefonsamtalende kvinde på gaden i Emdrup ca. kl.13 i dag.

tirsdag den 21. december 2010

Tirsdags Top 10 - Det ku' jeg li' i 2010

Jeg følger ikke nok med til at kunne lave en seriøs top 10 med yndlingsalbums fra 2010, men en liste med nye og ældre albums, der er blevet opdaget eller genopdaget kan det da blive til. I alfabetisk orden lyder den som følger:

Arcade Fire: "The Suburbs"
Et album, der er mindre dystert end gruppens forrige og sine steder endog ret poppet. Jeg synes, at det mere afslappede udtryk klæder dem.

David Bowie: Heroes
Jeg læste en bog om Bowies Berlin-albums, hvoraf Heroes jo er helt central og fandt den frem fra cd-reolen, hvor den havde stået og samlet støv. Albummet er mest kendt for det klassiske titelnummer, men især de sidste numre (vinypladens side 2) er flotte instrumentalnumre, og det allersidste nummer The secret life of Arabia, hvor Bowie igen synger, er en perle, der foregriber den kridhvide firserfunk.

Choir of Young Believers: This Is For The White In Your Eyes
Jeg fik aldrig købt albummet, da det udkom i 2008, selv om jeg godt kunne lide den ep, de inden da havde udsendt. Da jeg var inde og se Thomas Vinterbergs gode filmatisering af Submarino opdagede jeg, at åbningsnummeret fra albummet var den meget smukke musik, der kom til sidst i filmen... I øvrigt et godt soundtrack til en travetur i mit elskede Nordvest - hvor filmen forresten er optaget.

John Coltrane: My favorite Things:
En jazz-klassiker, senere begyndte Coltrane at syre temmelig meget ud, men det her er virkelig godt synes jeg, der ellers ikke er den store jazzmand.

Figurines: Figurines
Virkelig flot popmusik - med inspiration fra bl.a. Beach Boys og Beatles - fra danske Figurines, som dovne anmeldere kalder "indie".

Love Shop: Frelsens Hær
Glimrende sange og så kan jeg godt lide den lidt lettere tone på dette album, end man er vant til fra Love Shops side.

The National: High Violet
2010 blev året hvor jeg - ca. 5 år efter alle andre - opdagede hvillet fremragende band, The National er.

Saint Etienne: Tales from Turnpike House
Jeg var på sommerferie i London. Og en af stationerne på den linje, vi oftest kørte på hed noget med Turnpike, og så kom jeg i tanke om, at jeg jo havde en cd med den engelske popgruppe Saint Etienne, der netop hed noget med Turnpike. Albummet som udkom i 2005 er et fint lille koncept album, om folk der bor i forstaden, fandt jeg ud, da jeg kom hjem.

Niels Skousen: Lyt til din coach
Hæderligt album som helhed, og titelnummerets blanding af drilsk kulturkritik og en flot og lækker popsang er min personlige yndlingssang fra 2010.

The Walkmen: Lisbon
Jens Unmack (forsanger i Love Shop) har igennem flere år hypet The Walkmen på sin fremragende blog jensunmack.dk. Jeg har tidligere tjekket dem, men ikke været så begejstret, men Lisbon er en virkelig godt album med total uprætentiøs guitarrock med gode sange og en usædvanligt velsyngende sanger i front. Og så var undertegnede og T jo i øvrigt på en skøn bryllupsrejse til netop Lissabon...

søndag den 19. december 2010

Umage naboer

Tekster på to sammenhængende facadeskilte i Herlev:

KINA GRILL Begravelser

torsdag den 9. december 2010

Poetiske unge mænd

Her i eftermiddags, da jeg stod ved en hæveautomat inde i byen og var i gang med at hæve lidt kontanter, hørte jeg to stemmer tilhørende et par purunge mænd istemme følgende rap:
"Vi ryger meget hash/
du sutter meget pik"
Linjerne bekom dem så vel at rappe, at de nåede at øve nummeret et par gange, mens jeg ventede på, at min transaktion blev fuldført. Da jeg vendte mig om, var det jo naturligt at give dem et kompliment for den flotte og modne tekst. Og de unge gutter takkede og påstod, at rappen ville blive spillet i Boogie (et program, der sendes om eftermiddagen på DR1). Det ser vi frem til. Og kom forresten ikke og sig, at de unge ikke lærer noget i dansktimerne. For linjerne har jo helt klassiske versefødder, der skifter fint mellem tryksvage og trykstærke stavelser.

mandag den 6. december 2010

Forrygende formulering

Følgende forrygende flotte formulering står at læse i en nekrolog for en afdød hjemløs i det seneste nummer af hjemløseavisen Hus Forbi:
Han var et strålende eksempel på, at man sagtens kan være afholdt, selv om man ikke er afholdsmand.

fredag den 3. december 2010