tirsdag den 25. maj 2010

Ytringsfrihed

Lod cyklen stå på mit arbejde, da bygerne her i eftermiddags kom med nogenlunde samme frekvens som politikerne skifter standpunkt for tiden. I bussen nuppede jeg et eksemplar af Urban, som var pakket ind i en reklame for mobilselskabet onfone, der reklamerede for at man for et mindre beløb kunne købe "5 timers fri tale". Mon en sådan tekst var blevet censureret i Kina?

lørdag den 15. maj 2010

Vinyl 2

Japan: Tin Drum (lp), udgivet 1981

Sidder på min seng, drikker the og forsøger at meditere, mens David Sylvian synger om spøgelser og "Visions of China" på min billige AIWA-pladespiller. Vi har haft om buddhisme i Religion. Og jeg kunne godt tænke mig at blive buddhistisk munk. Den seksuelle afholdenhed, som munkelivet fordrer, virker langfra afskræmmende. Jeg er alligevel sikker på at ingen pige i hele verden vil have en intim relation til mig.

onsdag den 12. maj 2010

Vinyl 1

Smashing Pumpkins: Siamese Dream (dobbelt-lp), udgivet 1993

Da jeg i søndags for første gang siden jeg ved-ikke-hvornår lyttede til Siamese Dream, blev det mig hurtigt meget tydeligt, hvorfor jeg så godt kunne lide dem, dengang i 1993, da jeg var 21 år og på en gang spændt og pisseusikker på at skulle flytte hjemmefra og helt op til bonderøvsbyen Aalborg, hvor jeg netop var blevet optaget på danskstudiet. Min sindstilstand var på daværende tidspunkt nemlig temmelig hysterisk - selv om jeg måske ikke fremtrådte sådan udadtil - og netop hysterisk er også den stemning, der er i musikken, når jeg hører den i dag. Guitarerne støjer frydefuldt, Billy Corgans stemme lyder på en gang apatisk og aggressiv, og tempoet er skiftevis afdæmpet og fræsende.

Selv om jeg ikke længere er den helt store rockmand, var det et fedt genhør. Deres første plade, Gish, husker jeg også som god - havde fået den optaget på et kassettebånd (!). Efter Siamese Dream kom dender dobbelt-cd med Bullet with Butterfly Wings, men den fik jeg aldrig købt. Dengang var indkomsten jo SU, så jeg måtte være ret selektiv med , hvad der blev indkøbt. Og så lavede de Adore cd-en, hvor jeg ikke var særlig begejstret for single-foreløberen, hvor de ved gud brugte trommemaskine. For det var sgu da blandt andet de buldrende Led Zeppelin-inspirerede trommer, der i starten var en vigtig signatur for gruppen.

***

Jeg nåede også at se Smashing Pumpkins, da de turnerede med pladen. Det var på Loppen på Christiania, hvor de spillede med The Verve (der senere blev megastore med Urban Hymns-albummet) som opvamrning. Husker bestemt ikke koncerten som specielt god, hvilket nok både skyldtes, at jeg ikke kunne se noget som helst og at jeg havde indtaget en længere stribe Guldtuborg inden koncerten...

Kulsort vinyl

For nylig fik jeg endelig taget mig sammen til igen at anskaffe mig en pladespiller. Ikke fordi jeg ville være hip og købe en masse ny musik på vinyl. Men når jeg havde nu alligevel havde adskillige hundrede lp'er, ep'er og maxisingler (herligt firserord, der næppe findes i nogen ordbøger mere) stående på reolerne, var det bare for tåbeligt at man så ikke kunne høre dem. 95% af min pladesamling blev indkøbt i perioden 1987-1995. Og i lange perioder fra 1995 og frem til nu har jeg af forskellige årsager ikke haft mulighed for at høre mine plader. Selvfølgelig har jeg på mine lange nostalgisurfture på youtube tjekket en masse af min gamle favoritter, som ikke har fået plads i cd-samlingen, ud. Rigtig mange af pladerne har jeg imidlertid ikke hørt i deres fulde længde i de seneste 15-20 år. Og det er altså en sælsom oplevelse at lytte til dem igen. Man lytter jo til dem med andre ører, og minder og stemninger fra fortiden vælter frem. Jeg tænker, at jeg en gang imellem (og mon ikke det første kommer ret snart) vil skrive indlæg om nogle af pladerne, og måske i særdeleshed om nogle af de plader (og dermed kunstnere) jeg måske ikke lige har dyrket på det seneste. De vil få titlerne Vinyl 1, Vinyl 2, 3 osv. Så nu er I advaret!

fredag den 7. maj 2010

Lokal graffiti

DÅRLIG KUSSE
(Graffiti på ejendom på Sadelmagervej i NV)

tirsdag den 4. maj 2010

Ny vare i kiosken

VI HAR FÅET
UGEBLADE OG
DIVERSE IGEN!
MVH Frederiksborg KIOSK
(håndskrevet skilt på ruden af den lokale kiosk)